This is default featured slide 1 title
This is default featured slide 2 title
This is default featured slide 3 title
This is default featured slide 4 title
This is default featured slide 5 title
 

ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ – Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

Δρ. Θεόδωρος Ντόλατζας


Παιδοχειρουργός,

Διευθυντής της Α’ Παιδοχειρουργικής Κλινικής

του Νοσ/μειου Παίδων  «Η Αγ. Σοφία»

Τι είναι η Αλόη;
Η Αλόη είναι ένα πανάρχαιο φυτό, που μοιάζει με μικρό κάκτο και φυτρώνει στις ερήμους. Ανήκει στην οικογένεια των λιλιειδών (κρίνων). Στην ίδια οικογένεια ανήκουν και πολλά είδη που ευδοκιμούν στην Ελλάδα όπως το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σπαράγγι, το πράσο, ο αθάνατος, ο σμίλαξ κ.α.

Ποιο είδος Αλόης χρησιμοποιείται στον κόσμο για τις φαρμακευτικές ιδιότητες;
Πέντε είδη Αλόης χρησιμοποιούνται για φαρμακευτικές εφαρμογές στην Ιατρική, ως επουλωτικά, υπακτικά, αντισηπτικά, ανανεωτικά. Η πιο διαδεδομένη, είναι η Αλόη Βέρα Barbadensis, που πήρε το όνομά της από τα νησιά Μπαρμπάντος της Καραϊβικής, όπου καλλιεργείται από το 1650.

Ποια είναι τα oφέλιμα συστατικά των φύλλων της Αλόης;
Ο ζελές των φύλλων της Αλόης Βέρα, περιέχει 99% νερό και 1% διάφορα συστατικά, που κάνουν καλό στον ανθρώπινο οργανισμό όπως: σαπωνίνες (αντισηπτικά), ανθρακινόνες (αναλγητικά, αντιβακτηριακά, αντιοξειδωτικά, αντικαρκινικά), μεταλλικά άλατα, σίδηρο, σάκχαρα (φρουκτόζη, γλυκόζη, Acemannan), στερόλες (σιτοστερόλη, λουπεόζη, κ.ά), ακετυλοσαλικυλικό οξύ (ασπιρίνη), κ.α.

Πώς δρα στον ανθρώπινο οργανισμό η Αλόη Βέρα;

Όλα τα οφέλιμα συστατικά της Αλόης Βέρα, δρουν συνεργικά με αποτέλεσμα να θανατώνουν μικρόβια, να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να ανανεώνουν τα επιθηλιακά κύτταρα του δέρματος και των βλεννογόνων, να σαρώνουν τις ελεύθερες ρίζες (αντιοξειδωτικό) κ.α. Αυτή η συνεργική δράση, δημιουργεί ανανέωση, ευεξία και προστασία έναντι των διαφόρων εχθρών του ανθρώπου, όπως είναι, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, τα δηλητήρια, τα φυτοφάρμακα, η αρτιοσκλήρυνση, ο καρκίνος, κ.α.

Υπάρχουν ευεργετικές εργασίες που αποδεικνύουν τις ευεργετικές ιδιότητες της Αλόης Βέρα;
Κλινικές και πειραματικές μελέτες έχουν γίνει από ερευνητές σε όλο τον κόσμο. Στο βιβλίο που κυκλοφορεί, υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία που μπορείτε να μελετήσετε. Μελέτες υπάρχουν, από την Αμερική, την Ιαπωνία, τη Ρωσία,την Αγγλία, την Ιταλία, κ.α. Στο βιβλίο μου, υπάρχουν και προσωπικές μελέτες και εμπειρίες.

Σε ποιες παθήσεις κάνει καλό η Αλόη Βέρα;
Η Αλόη Βέρα κάνει πολύ καλό σε παθήσεις του δέρματος (επουλωτικό, ανακουφιστικό, αντισηπτικό), όπως είναι, τα εγκαύματα, οι δερματίτιδες, τα τραύματα, τα χηλοειδή, τα κρυοπαγήματα, οι μυκητιάσεις, η ακμή, χειρουργικές τομές, ηλιακά εγκαύματα, ακτινικά εγκαύματα, άτονα έλκη, ψωριακές πλάκες, κ.α. Η Αλόη Βέρα κάνει επίσης πολύ καλό, σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος, όπως, το έλκος του στομάχου, η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος του Crohn, η εκκολπομάτωση, τα έλκη Barett, οι αιμορροΐδες, κ.α. Η Αλόη Βέρα μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους ασθενείς, με αρθρίτιδες, με διαβήτη, με ψωρίαση, με AIDS, με καρκίνο, με σκλήρυνση κατά πλάκας λόγω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού τους συστήματος και λόγω της συνεργίας και με άλλα αντίστοιχα με την πάθηση φάρμακα.

Η Αλόη Βέρα ρίχνει την χοληστερίνη;
Από έρευνες που έχουν γίνει στην Αμερική (Ιsabgal), σε χιλιάδες ασθενείς με υπερχοληστεριναιμία, μετά από συστηματική χορήγηση Αλόης Βέρα, μειώθηκε σημαντικά η ολική χοληστερίνη αλλά και τα τριγλυκερίδια.

Η Αλόη Βέρα βοηθά στις αθλητικές κακώσεις;
Ο ζελές της Αλόης Βέρα, σε συνδυασμό και με την MSM κρέμα, ανακουφίζει τους αθλητές από κράμπες.

Η Αλόη Βέρα ανανεώνει τον οργανισμό;
Ένας τρόπος για να ξανανιώσουμε και να αισθανόμαστε καθημερινά νέοι και ακμαίοι, είναι να παίρνουμε καθημερινά ½ κρασοπότηρο Αλόη Βέρα (σταθεροποιημένο χυμό), να τρώμε υγιεινά, να κάνουμε τουλάχιστον μισή ώρα άθληση, να παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής. ΟΧΙ stress, ξενύχτια και στεναχώριες. Aloe Shop>>>

Πηγή: Ελληνική Υγεία

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ – Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Σχόλια

comments