ALOE VERA HELLAS http://www.aloehellas.com Wed, 11 Nov 2015 06:50:36 +0000 el hourly 1 Πράσινος Καφές, Ιδιότητες, Οφέλη http://www.aloehellas.com/prasinos-kafes/ Sun, 26 Oct 2014 18:11:25 +0000 http://www.aloehellas.com/?p=742 Μάθε τα οφέλη του πράσινου καφέ στο αδυνάτισμα! Πράσινος καφές (100% βιολογικός πράσινος καφές, σε σακουλάκια και ΟΧΙ κάψουλες) Ο πράσινος καφές είναι ο καφές που οι κόκκοι του δεν έχουν ψηθεί. Η διαδικασία του ψησίματος των κόκκων καφέ μειώνει τα αποθέματα του χλωρογενικού οξέος. Γι’ αυτό και οι κόκκοι του πράσινου καφέ έχουν υψηλότερα

The post Πράσινος Καφές, Ιδιότητες, Οφέλη appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
Μάθε τα οφέλη του πράσινου καφέ στο αδυνάτισμα!

Πράσινος καφές (100% βιολογικός πράσινος καφές, σε σακουλάκια και ΟΧΙ κάψουλες)

greenΟ πράσινος καφές είναι ο καφές που οι κόκκοι του δεν έχουν ψηθεί. Η διαδικασία του ψησίματος των κόκκων καφέ μειώνει τα αποθέματα του χλωρογενικού οξέος. Γι’ αυτό και οι κόκκοι του πράσινου καφέ έχουν υψηλότερα επίπεδα χλωρογενικού οξέος σε σύγκριση με τους ψημένους κόκκους καφέ. Το χλωρογενικό οξύ πιστεύετε ότι βοηθάει στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στον διαβήτη, στην απώλεια βάρους και σε άλλες παθήσεις.

Το Chlorogenic Acid (χλωρογενικό οξύ) είναι μια χημική ένωση φυτικής προελεύσεως. Είναι η δραστική που περιέχει  ο 100% βιολογικός Πράσινος καφές.
Συναντάται σε πολλά φυτά, και είναι γνωστό εδώ και χρόνια για την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση και τα πολλαπλά οφέλη που έχει στον οργανισμό μας.
Σήμερα, οι πράσινοι κόκκοι καφέ θεωρούνται ότι ως η πιο πλούσια πηγή σε χλωρογενικό οξύ. Μερικά ακόμα φυτά περιέχουν χλωρογενικό οξύ αλλά σε πολύ μικρότερες ποσότητες.

Το χλωρογενικό οξύ (C16H18O9) είναι ένας ενδιάμεσος εστέρας μεταξύ του καφεϊκού οξέος και του L-quinic οξέος.
Παλιές και νέες έρευνες έχουν καταδείξει ότι το χλωρογενικό οξύ διαθέτει απίστευτη αντιοξειδωτική δράση και ιδιότητες. Πρόσφατες μελέτες όμως έδειξαν ότι το χλωρογενικό οξύ μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά, χωρίς διατροφή, δίαιτα ή άσκηση και χωρίς να υπάρχει γενικά κάποια παρενέργεια από την χρήση του, τουλάχιστον όχι στις συγκεντρώσεις που έχουν δοκιμαστεί στον άνθρωπο.
gr1
Η κύρια χρήση για τα σκευάσματα είναι η απώλεια κιλών, αν και ορισμένοι τα παίρνουν αποκλειστικά για την αντιοξειδωτική δράση και τα άλλα οφέλη που προσφέρει το GCA στον οργανισμό μας.

Οφέλη του χλωρογενικού οξέους, του Φυσικού Πράσινου Καφέ στην υγεία μας:

1 – Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση

Το χλωρογενικό οξύ είναι σήμερα ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και ότι μας προστατεύει από σοβαρές ασθένειες όπως διάφορες μορφές καρκίνου.

2 – Απώλεια Κιλών

Αυτός είναι και ο λόγος που το χλωρογενικό οξύ έχει γίνει τόσο διάσημο το τελευταίο καιρό. Πρόσφατες έρευνες σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι σε συγκεκριμένη δοσολογία, το χλωρογενικό οξύ οδηγεί σε άκοπη και ασφαλή απώλεια κιλών, χωρίς να χρειάζεται δίαιτα.

3 – Προστασία του ήπατος

Σε παλαιότερες έρευνες που έχουν γίνει σε αρουραίους αλλά και σε πρόσφατες σε ανθρώπους, βρέθηκε ότι το χλωρογενικό οξύ προστατεύει το ήπαρ από την οξεία τοξικότητα του ήπατος που προκαλείται από τους λιποπολυσακχαρίτες.

4 – Αντιφλεγμονώδης και παυσίπονη δράση

Έρευνες σε ποντίκια έχουν δείξει ότι το χλωρογενικό οξύ λειτουργεί ως παυσίπονο, ανακουφίζοντας μας από τον πόνο. Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση.

5 -Αντιμικροβιακή δράση

Πιστεύετε ότι το χλωρογενικό οξύ δρα κατά ορισμένων ιών και μικροβίων λειτουργώντας έτσι σαν ασπίδα κατά των κρυολογημάτων και των ιώσεων.

6 – Άλλα οφέλη

Διάφορες προκλινικές μελέτες σε ζώα, έχουν δείξει ότι το χλωρογενικό οξύ έχει:
· Αντιβηχική δράση

· Θετική επίδραση σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα ή οστεοαρθρίτιδα

· Αντιυπερτασική δράση

bagsΟ καφές Pure Green έχει δημιουργηθεί με κόκκους Arabica από το Περού, οι οποίοι συλλέγονται με το χέρι και καλλιεργούνται οικολογικά, χωρίς τεχνητά λιπάσματα (100% βιολογικός καφές). Έχει ήπια γεύση με καθαρές νότες κρασιού, χωρίς ευδιάκριτη πικρή γεύση ή καπνιστό άρωμα, που είναι χαρακτηριστικό των καβουρδισμένων κόκκων. Ο πράσινος καφές περιέχει τεράστια ποσότητα χλωρογενικού οξέος (CGA), το οποίο αποτελεί δυνατό αντιοξειδωτικό και, χάρη στην παρουσία καφεΐνης, δεν χάνει καμία από τις ιδιότητες που του προσφέρουν τόνωση.

Το κάθε πακέτο περιέχει 20 σακουλάκια των 7 γραμμάριων, λιανική τιμή 9.20 Ευρώ!

Τρόπος χρήσης: σε καυτό νερό (95 βαθμούς )  βάζετε ένα σακουλάκι καφέ και το αφήνετε για 7 λεπτά, μετά μπορείτε να απολαύσετε τον 100% φυσικό πράσινο καφές μας.

Αγοράστε τώρα τον 100% Βιολογικό πράσινο καφέ>>>

The post Πράσινος Καφές, Ιδιότητες, Οφέλη appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο http://www.aloehellas.com/coffee-beneficts/ Thu, 24 Apr 2014 07:53:59 +0000 http://www.aloehellas.com/?p=710 Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του ήπατος σύμφωνα με νέα έρευνα όσοι έπιναν καφέ καθημερινά εμφάνιζαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο ήπαρ. Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι άνθρωποι που πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα έχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου στο ήπαρ σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν καφέ περισταστιακά. Η έρευνα παρουσιάστηκε την προηγούμενη

The post Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του ήπατος σύμφωνα με νέα έρευνα όσοι έπιναν καφέ καθημερινά εμφάνιζαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο ήπαρ.

do-you-know-how-coffee-affects-your-health-aug-8-2012-1-600x400Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι άνθρωποι που πίνουν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα έχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου στο ήπαρ σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν καφέ περισταστιακά.

Η έρευνα παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο συνέδριο της American Association στο Σαν Ντιέγκο. Έρευνες που παρουσιάζονται σε συνέδρια θα πρέπει να θεωρούνται προκαταρκτικές μέχρι να δημοσιευτούν σε επιστημονικό περιοδικό.

Όταν άρχισε η έρευνα, τη δεκαετία του 1990, ερευνητές ρώτησαν 180.000 ενήλικες για τις συνήθειες κατανάλωσης καφέ και άλλες συνήθειες του τρόπου ζωής.

Μέχρι σήμερα, 498 συμμετέχοντες διαγνώστηκαν με καρκίνο του ήπατος.

Άνθρωποι που κατανάλωναν 1-3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 29% μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο του ήπατος σε σύγκριση με όσους έπιναν 6 ή λιγότερα, κάθε εβδομάδα. Άνθρωποι που τακτικά ξεπερνούσαν τα 4 φλιτζάνια την ημέρα είχαν 42% χαμηλότερο κίνδυνο.

‘Ενας στους 81 άντρες και 1 στις 196 γυναίκες θα νοσήσουν από καρκίνο του ήπατος, σύμφωνα με την American Cancer Society.Υποχώρηση 29% του κινδύνου μειώνει τις πιθανότητες σε 1 στις 104 στους άντρες και 1 στις 253 στις γυναίκες.

Οι μειώσεις ίσχυαν ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη παράγοντες που είναι γνωστό πως αυξάνου τον κίνδυνο για καρκίνο στο ήπαρ, όπως ηλικία, παχυσαρκία, κάπνισμα, αλκοόλ και διαβήτη.

Ωστόσο, η έρευνα σχεδιάστηκε για να δείξει σχέση και όχι για να αποδείξει ότι είναι αιτιατή. Μπορεί ενδεχομένως να υπάρχει κάτι άλλο κοινό στους καταναλωτές καφέ που να μειώνει επίσης το κίνδυνο καρκίνου.

Η ερευνήτρια, V. Wendy Setiawan, του USC Norris Comprehensive Cancer Center, στο Λος Άντζελες, δήλωσε ότι ο καφές έχει περίπου 100 ενεργές ουσίες όπως αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες και καφεΐνη. Είναι επίσης γνωστό ότι επηρεάζει τα ηπατικά ένζυμα. Η ερευνήτρια θεωρεί ότι κανείς δεν γνωρίζει έως τώρα ποια ουσία είναι προστατευτική.

Οι νέοι Βιο-Λειτουργικοί καφέδες βοηθούν ακόμη περισσότερο>>>

Πηγή: Iatronet.gr

The post Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
Οι ευεργετικές ιδιότητες του Ιπποφαές http://www.aloehellas.com/ipofaes-idiotites/ Mon, 02 Dec 2013 20:23:29 +0000 http://www.aloehellas.com/?p=685 Περιέχει πάνω από 15 υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται απαραίτητο για την καλή υγεία! Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της Γης. Αυτοφύεται σε μορφή θάμνου στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας. Στις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρατηρήθηκε ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε

The post Οι ευεργετικές ιδιότητες του Ιπποφαές appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
Περιέχει πάνω από 15 υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται απαραίτητο για την καλή υγεία!

ipofaesΤο ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της Γης. Αυτοφύεται σε μορφή θάμνου στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας.

Στις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρατηρήθηκε ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο – φάος = άλογο που γυαλίζει).

Έτσι άρχισαν να το χρησιμοποιούν και οι στρατιώτες του, μαζί με τον ίδιο, για να είναι πιο ισχυροί στις εκστρατείες. Το ιπποφαές μνημονεύεται από τον Θεόφραστο, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως από τον Διοσκουρίδη τον Αναζαρβέα, πατέρα της φαρμακολογίας.

Αναφορές στο Ιπποφαές υπάρχουν στην Θιβετιανή και κινέζικη ιατρική. Από το 1929, όταν για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε βιοχημική ανάλυση των καρπών του φυτού, οι γνώσεις για της φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού συνεχώς αυξάνονται.

Το έλαιο του φυτού παράγεται από τους καρπούς με την μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα.

Περιέχει περισσότερες από 190 θρεπτικές και βιολογικές ουσίες.

• Το επίπεδο βιταμίνης C είναι περίπου 1000% πιο υψηλό από αυτό των πορτοκαλιών, γι” αυτό χρησιμοποιείται και σε κρυολογήματα.

• Περιέχει σίδηρο, χλωροφύλλη, λυκοπένιο, ζεαξανθίνη, ασταξανθίνη, β-καροτίνη, σελήνιο, χρώμιο και όλα τα είδη της βιταμίνης Β.

• Περιέχει περισσότερα από 15 αντιοξειδωτικά.

• Στο έλαιό του περιέχεται βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, βήτα-καροτίνη, ακόρεστα λιπαρά οξέα, ουσιαστικά αμινοξέα και φλαβονοειδή.

• Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε (δ-άλφα-tocopherol) είναι 200% υψηλότερη από το έλαιο σίτου, 900% υψηλότερη από το έλαιο καλαμποκιού και 3500% υψηλότερη από το έλαιο σόγιας. Το δ-α-tocopherol είναι η πιο ισχυρή μορφή βιταμίνης Ε.

• Περιέχει το Β-Sitosterol, που είναι 3000% πιο δυνατό στην διάσπαση των λιπών από την χολίνη.

• Περισσότερο από το ενενήντα τοις εκατό των συνολικών λιπαρών οξέων είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα. Το έλαιο του Ιπποφαές περιέχει (17-20%) ωμέγα-3, (28-30%) ωμέγα-6, (36-40%) ωμέγα-9 και ωμέγα-7.

• Το Ιπποφαές περιέχει όλα τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

• Έχει εξαιρετική συγκέντρωση σε κάλιο. Το έλαιο του Ιπποφαές δεν περιέχει τα μέταλλα που είναι επιβλαβή στο σώμα.

• Περιέχει όλα τα αμινοξέα.

• Το ιπποφαές Eubias, απλά καλλιεργείται.

• Επίσης περιέχει 32% πρωτεΐνη.

• Αποτελέσματα έδειξαν ότι το έλαιο του είχε μια θεραπευτική αποτελεσματικότητα στον αποχρωματισμό δερμάτων, στις φακίδες, ενάντια της πρόωρης γήρανσης, στην σκλήρυνση του δέρματος, στην απολέπιση, στην ακμή, και στην υποτρπιάζουσα δερματίτιδα.

Θεραπευτικές ιδιότητες του Ιπποφαές

1. Τόνωση, ευεξία και ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών.

2. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προστασία από τον καρκίνο.

3. Προστασία και ενίσχυση του νευρικού συστήματος, μείωση του άγχους.

4. Ρύθμιση του μεταβολισμού.

5. Αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη, παθήσεων του ήπατος, καθώς και γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η ελκώδης κολίτιδα, η οισοφαγίτιδα, η νόσος του Crohn.

6. Προστασία από καρδιαγγειακά προβλήματα, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, προστασία των αγγείων, ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος.

7. Ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τους πόνους της περιόδου και προστασία του αναπαραγωγικού συστήματος.

8. Επανόρθωση ιστών και κυττάρων μετά από μεγάλη έκθεση σε ακτινοβολία.

9. Προληπτική δράση εναντίον οφθαλμικών παθήσεων, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

10. Αποτοξίνωση του οργανισμού, οξυγόνωση και ανανέωση των κυττάρων, αντιμετώπιση πρόωρης γήρανσης.

11. Αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, δυσχρωμίες, έκζεμα, έγκαυμα, ψωρίαση, έκζεμα.

Health Info: Τόσο το ιπποφαές όσο και η σπιρουλίνα ανήκουν στην κατηγορία των υπερτροφών λόγω της πολύ υψηλής θρεπτικής τους αξίας.

Σπιρουλίνα & Ιπποφαές>>>

The post Οι ευεργετικές ιδιότητες του Ιπποφαές appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες του καφέ http://www.aloehellas.com/beneficial-properties-coffee/ Sat, 16 Nov 2013 20:15:13 +0000 http://www.aloehellas.com/?p=679 Η φήμη του καφέ κατά τη διάρκεια των ετών μεταβάλλεται από ειδικούς και από επιστήμονες. Οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν τις θετικές και τις αρνητικές του ιδιότητες. Ωστόσο, υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις, για πολλούς ανθρώπους μπορεί να ονομαστεί ένα ήπιο διεγερτικό ακόμη και αντικαταθλιπτικό ρόφημα. Οι επιστήμονες υπενθυμίζουν ότι οι παθιασμένοι λάτρεις

The post Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες του καφέ appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
coffee-cup-120516Η φήμη του καφέ κατά τη διάρκεια των ετών μεταβάλλεται από ειδικούς και από επιστήμονες. Οι περισσότεροι προσπαθούν να βρουν τις θετικές και τις αρνητικές του ιδιότητες. Ωστόσο, υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι υπό ορισμένες προϋποθέσεις, για πολλούς ανθρώπους μπορεί να ονομαστεί ένα ήπιο διεγερτικό ακόμη και αντικαταθλιπτικό ρόφημα.

Οι επιστήμονες υπενθυμίζουν ότι οι παθιασμένοι λάτρεις του καφέ, δεν θα πρέπει να το παρακάνουν (παρά τις πολλές μελέτες που αποδεικνύουν τα οφέλη της χρήσης) και να καταναλώνουν το πολύ τρία φλιτζάνια την ημέρα.

Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες του, είναι οι εξής:

1. Βοηθά στη πρόληψη της κίρρωσης του ήπατος. Σύμφωνα με μελέτες οι χρήστες αλκοολούχων ποτών που πίνουν τακτικά καφέ, μειώνουν το κίνδυνο σε μικρότερο βαθμό για την ανάπτυξη κίρρωσης του ήπατος.

2. Η καφεΐνη μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Επίσης η λοσιόν σώματος που περιέχει εκχύλισμα από πράσινο τσάι και καφεΐνη μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης κακοηθειών.

3. 1 με 2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα αυξάνουν τη διάθεση και συνεπώς, τη γενική υγεία. Η ιδιότητα αυτή οφείλεται στην ντοπαμίνη – μια ουσία η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι υπεύθυνη για τον εθισμό μας στη χρήση του καφέ.

4. Το αποτέλεσμα μια νέας μελέτης, επιβεβαίωσε ότι ο καφές καταργεί τον πόνο των μυών μετά από βαριά και παρατεταμένη άσκηση και να ενεργεί σε τέτοιες καταστάσεις πιο αποτελεσματικά και από την ασπιρίνη.

5. Καταρρίπτεται ο μύθος είναι ότι ο καφές βλάπτει την καρδιά. Σύμφωνα με νέα έρευνα, 4 με 5 φλιτζάνια την ημέρα κάνουν τον οργανισμό λιγότερο ευάλωτο σε διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις.

6. Οι λάτρεις του καφέ, δεν πρέπει να ανησυχούν για τη μνήμη τους και ειδικά οι ηλικιωμένοι. Όσοι άνθρωποι άνω των 60 χρόνων καταναλώνουν καφέ, υποφέρουν λιγότερο από απώλεια της μνήμης και υποβάθμιση νοητικών λειτουργιών.

7. Ο καφές βελτιώνει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό πιθανόν να οφείλεται στη δημιουργία κινήτρων ότι ο καφές έχει ιδιότητες που βοηθούν τον εγκέφαλο.

8. Ο καφές δεν προκαλεί υπέρταση. Όσοι δεν καταναλώνουν καφέ τακτικά, υπάρχει πιθανότητα να αυξήσουν την αρτηριακή τους πίεση.

9. Ο καφές μπορεί να βοηθήσει ακόμα και τα παιδιά σε ορισμένες περιπτώσεις. Από το 1999, έχει εγκριθεί επίσημα η χρήση καφεΐνης σε ενέσεις που διεγείρουν την αναπνοή σε βρέφη με προβλήματα άσθματος.

10. Καταναλώνοντας καφέ μπορεί κάποιος να μειώσει τις επισκέψεις του στον Οδοντίατρο. Η προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η κατανάλωσή του, χωρίς ζάχαρη και γάλα. Οι μικροσκοπικοί κόκκοι του καφέ έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν τα βακτήρια, τα οποία είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό της τερηδόνας. Νέος Βιο-λειτουργικός καφές>>>

Πηγή: Υγείαonline.gr

The post Οι 10 ευεργετικές ιδιότητες του καφέ appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
Ασπίδα προστασίας ο καφές http://www.aloehellas.com/coffee-protect/ Sat, 16 Nov 2013 20:10:38 +0000 http://www.aloehellas.com/?p=676 Μεγαλύτερα τα πλεονεκτήματα από την κατανάλωση καφέ φίλτρου. Το Ινστιτούτο Επιστημονικής Πληροφόρησης για τον Καφέ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, επισημαίνει ότι η τακτική αλλά με μέτρο κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με μια σειρά από πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία, όσοι πίνουν τρεις έως τέσσερις καφέδες

The post Ασπίδα προστασίας ο καφές appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
Μεγαλύτερα τα πλεονεκτήματα από την κατανάλωση καφέ φίλτρου.
Coffee-coffeeΤο Ινστιτούτο Επιστημονικής Πληροφόρησης για τον Καφέ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, επισημαίνει ότι η τακτική αλλά με μέτρο κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με μια σειρά από πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία, όσοι πίνουν τρεις έως τέσσερις καφέδες τη μέρα, έχουν περίπου 25% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ ή πίνουν λιγότερους από δύο καθημερινά. Μάλιστα, κάθε πρόσθετο φλιτζάνι καφέ φαίνεται να μειώνει κατά 7% έως 8% τον σχετικό κίνδυνο για διαβήτη, ενώ προστατευτικά φαίνεται να δρα ακόμα και ο καφές χωρίς καφεϊνη.

Οι έρευνες ακόμα δείχνουν ότι ο καφές φίλτρου πλεονεκτεί όσον αφορά την μείωση του κινδύνου για διαβήτη, ενώ η προστασία φαίνεται να είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες.

Όσον αφορά την αιτία που ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη, έχουν προταθεί κυρίως δύο θεωρίες: η «υπόθεση της ενεργειακής δαπάνης» (η καφεΐνη ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, αυξάνοντας έτσι την ενεργειακή κατανάλωση του οργανισμού) και η «υπόθεση του μεταβολισμού υδατανθράκων» (τα συστατικά του καφέ παίζουν ρόλο – κλειδί στην καλή ισορροπία της γλυκόζης στο σώμα).

Έχει προταθεί και η εναλλακτική θεωρία ότι ο καφές βελτιώνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη μέσω διαφόρων βιολογικών μηχανισμών (μείωση φλεγμονών, μετρίαση οξειδωτικού στρες κυττάρων, ορμονικών επιδράσεων κ.α.).

Μια άλλη φετινή ιταλική επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο καφές φαίνεται να αποτελεί μια γενικότερη ασπίδα προστασίας έναντι της θνησιμότητας από κάθε αιτία.

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον ειδικό στη βιοστατιστική Στέφανο Μαλέρμπα του Φαρμακευτικού Ινστιτούτου Μάριο Νέγκρι του Μιλάνου, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό επιδημιολογίας «European Journal of Epidemiology» αξιολόγησε 23 μεγάλες μελέτες, οι οποίες διερεύνησαν σε ποιο βαθμό η συχνότητα κατανάλωσης καφέ μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο θνησιμότητας από οποιαδήποτε αιτία και ειδικότερα από συγκεκριμένες παθήσεις (καρδιαγγειακά νοσήματα, στεφανιαία νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρκίνο).

Η ανάλυση έδειξε πως τα άτομα που πίνουν καφέ, είναι πιθανό να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. Συγκεκριμένα, τρία ή και περισσότερα φλιτζάνια καφέ ημερησίως, μπορούν ενδεχομένως να μειώσουν έως και 12% τον κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία, σε σχέση με ένα ή κανένα φλιτζάνι καφέ, μεταδίδει δημοσίευμα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η προστατευτική αυτή δράση του καφέ βρέθηκε όχι μόνο στη θνησιμότητα γενικά, αλλά ειδικότερα στον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ο μειωμένος κίνδυνος θνησιμότητας παρατηρήθηκε και στην κατανάλωση ντεκαφεϊνέ, πράγμα που δείχνει ότι η ενδεχόμενη ευεργετική επίδραση είναι πιθανό να οφείλεται στα υπόλοιπα συστατικά του καφέ και όχι στην ίδια την καφεΐνη. Ωστόσο ο ακριβής βιολογικός μηχανισμός δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί και νέες έρευνες στο μέλλον θα ρίξουν περισσότερο φως στο ζήτημα. Νέος Βιο-λειτουργικός καφές>>>

The post Ασπίδα προστασίας ο καφές appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
Το Αφρικάνικο Μάνγκο http://www.aloehellas.com/african-mango/ Sat, 29 Jun 2013 20:08:01 +0000 http://www.aloehellas.com/?p=617 Το Αφρικάνικο Μάνγκο (African Mango) Το African Mango  είναι ένα αποτελεσματικό διατροφικό συμπλήρωμα που στηρίζεται στην ισχυρή, αλλά με απόλυτη ασφάλεια προς τον οργανισμό, δράση του αφρικανικού μάνγκο κατά του πάχους. Η μαναδική αυτή ιδιότητα του φρούτου αυτού δεν ήταν γνωστή στον περισσότερο κόσμο, μέχρι την τηλεοπτική εκπομπή του Δρ.Οζ η οποία εκτίναξε τις πωλήσεις

The post Το Αφρικάνικο Μάνγκο appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
Το Αφρικάνικο Μάνγκο (African Mango)

th-mango-adunatismaΤο African Mango  είναι ένα αποτελεσματικό διατροφικό συμπλήρωμα που στηρίζεται στην ισχυρή, αλλά με απόλυτη ασφάλεια προς τον οργανισμό, δράση του αφρικανικού μάνγκο κατά του πάχους. Η μαναδική αυτή ιδιότητα του φρούτου αυτού δεν ήταν γνωστή στον περισσότερο κόσμο, μέχρι την τηλεοπτική εκπομπή του Δρ.Οζ η οποία εκτίναξε τις πωλήσεις του African Mango Extract στα ύψη και το έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό.

Συστατικά του African Mango

Όπως υποδηλώνει και το ίδιο το όνομα του προϊόντος, το African Mango , περιέχει το υπερ-φρούτο αφρικανικό μάνγκο, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συμπληρώματα διατροφής για ασφαλή και ταχύτατη απώλεια βάρους. Πρόκειται για ένα φρούτο πλούσιο σε καλά λιπαρά και άφθονες φυτικές ίνες που διευκολύνουν την διαδικασία του αδυνατίσματος.

Αποτελεσματικότητα του African Mango

Η δράση του αφρικανικού μάνγκο κατά του πάχους αλλά και κατά του συσσωρευμένου λίπους σε περιοχές του σώματος όπως είναι η περιφέρεια, η μέση και οι γλουτοί, είναι αποδεδειγμένη και αναγνωρισμένη.

Η απώλεια κιλών με τη βοήθεια του African Mango  μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 5 κιλά σε διάστημα 4 εβδομάδων. Παράλληλα ο οργανισμός λαμβάνει ένα σωρό πολύτιμα συστατικά που τον τονώνουν και τον δυναμώνουν.

Σημαντικό είναι το γεγονός πως το African Mango Extract δεν απαιτεί καμία αλλαγή στις καθημερινές σας συνήθειες για να μπορέσει να σας οδηγήσει στην επιθυμητή απώλεια κιλών.

Θετικά του African Mango

  • Πρόκειται για ένα μοναδικό χάπι αδυνατίσματος με τις εξαιρετικές ιδιότητες του υπερ-φρούτου αφρικανικό μάνγκο.
  • Οδηγεί σε γρήγορη απώλεια κιλών και πόντων από τα «δύσκολα» σημεία με απόλυτη ασφάλεια.
  • Με τις άφθονες φυτικές ίνες που περιέχει μειώνει δραστικά την όρεξη και οδηγεί σε κατανάλωση μικρότερης ποσότητας φαγητού.
  • Οδηγεί σε απώλεια 5,5 περίπου κιλών ανά μήνα.
  • Οδηγεί σε απώλεια λίπους έως και 6,3%.
  • Τονώνει τον οργανισμό και τον μεταβολικό του ρυθμό αυξάνοντας τις καύσεις λίπους.
  • Βοηθάει στον έλεγχο των επιπέδων της κακής χοληστερόλης.
  • Περιέχει 18000 mg από το γνωστό υπερ-φρούτο σε κάθε κάψουλα.

Χρήση του African Mango

Η χρήση του African Mango  πρέπει να είναι σε καθημερινή βάση και να μην παραλείπεται κάποια δόση. Το African Mango  είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα που στοχεύει στην απώλεια κιλών και δεν λαμβάνεται για να αντικαταστήσει τα γεύματα, αλλά για να τα συμπληρώσει.

Η χρήση του African Mango  με γυμναστική και προσεγμένο διατροφικό πλάνο μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα.

Πιστοποιήσεις – Εγγυήσεις

Σύμφωνα με κλινικές μελέτες που έχουν γίνει για το αφρικανικό μάνγκο, αποδείχτηκε πως δεν αποτελεί μύθο, αλλά αντιθέτως είναι 100% αληθινό, πως το γνωστό υπερ-φρούτο έχει έντονες και δραστικές ιδιότητες κατά του λίπους και αποτελεί σοβαρή πρόταση κατά του πάχους.

Μειώνει το βάρος και καίει το λίπος
Έχει αποδειχθεί ότι το Αφρικάνικο Μάνγο μπορεί να δώσει ώθηση στο χάσιμο των περιττών κιλών. Έρευνα έδειξε ότι το Αφρικάνικο Μάνγκο βοήθησε τους συμμετέχοντες να χάσουν 5,5 kg σε 4 εβδομάδες. Επίσης έδειξε μια μείωση του σωματικού λίπούς κατά 6,3%.

Που να αγοράσετε Αφρικάνικο Μάνγκο

Το Αφρικάνικο Μάνγκο είναι δύσκολο να το βρείτε στα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Μπορείτε να αγοράσετε ως συμπλήρωμα διατροφής ακολουθώντας το παρακάτω σύνδεσμο.

Ε SPRAY ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΕΣ!

Mango diet spray 60ml – 42€ | Αρ. Γν. ΕΟΦ 50379 –  Παραγγελία on-line>>>

Mango diet 60 Κάψουλες– 42€ | Αρ. Γν. ΕΟΦ 50380 –   Παραγγελία on-line>>>

The post Το Αφρικάνικο Μάνγκο appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
Αθλητικό Marketing http://www.aloehellas.com/athlitiko-marketing/ Wed, 12 Jun 2013 04:55:38 +0000 http://www.aloehellas.com/?p=595 Υψηλές αθλητικές επιδόσεις  μέσω στοχευμένων διατροφικών συμπληρωμάτων. Τα συμπληρώματα διατροφής που χρησιμοποιούνται στον επαγγελματικό αθλητισμό για την βελτιστοποίηση της φυσικής κατάστασης και αντοχής, πρέπει να αποτελούν επίσης τη σωστή επιλογή για κάθε συνειδητοποιημένο άθρωπο σε θέματα υγείας. Ως εταιρεία προσφερθήκαμε εθελοντικά ώστε η σειρά των προϊόντων FitLine να ελέγχεται τακτικά για ντόπινγκ και σχετικά  στεροειδή

The post Αθλητικό Marketing appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
Υψηλές αθλητικές επιδόσεις  μέσω στοχευμένων διατροφικών συμπληρωμάτων.

Τα συμπληρώματα διατροφής που χρησιμοποιούνται στον επαγγελματικό αθλητισμό για την βελτιστοποίηση της φυσικής κατάστασης και αντοχής, πρέπει να αποτελούν επίσης τη σωστή επιλογή για κάθε συνειδητοποιημένο άθρωπο σε θέματα υγείας.

Ως εταιρεία προσφερθήκαμε εθελοντικά ώστε η σειρά των προϊόντων FitLine να ελέγχεται τακτικά για ντόπινγκ και σχετικά  στεροειδή όπως αναβολικά ανδρογόνα: δείτε σχετικά: www.koelnerliste.com

Πολλοί κορυφαίοι αθλητές και Γερμανικές ομάδες χρησιμοποιούν την σειρά συμπληρωμάτων διατροφής της FitLine, και η εταιρία μας είναι ο επίσημος προμηθευτής των αθλητικών σωματείων BDR (Γερμανικός Σϋλλογος Ποδηλάτων), DEB (Γερμανικός Σύλλογος Ice Hockey), DSV (Γερμανικός Σύλλογος Σκι), ÖSV (Αυστριακή Ένωση Σκι), BTV (ΒαυBavarian Tennis Association) και DNV (Νορβηγο-γερμανικός Σύνδεσμος Πεζοπορίας) καθώς και πολλών εθνικών ομάδων στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Δείτε εδώ τα προϊόντα μας>>>

Στίβος

The post Αθλητικό Marketing appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
Σπιρουλίνα: τι ακριβώς είναι και πόσο μας ωφελεί; http://www.aloehellas.com/bio-spirulina/ Sat, 09 Mar 2013 07:09:22 +0000 http://www.aloehellas.com/?p=527 «Υπερτροφή» ή «τροφή του μέλλοντος» είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που θα συναντήσετε για τη σπιρουλίνα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τα… «πάνω» της. Ποια, όμως, είναι τα οφέλη της στον οργανισμό μας και σε ποιες περιπτώσεις δεν ενδείκνυται η κατανάλωσή της. Μια βόλτα σε ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων θα σας πείσει

The post Σπιρουλίνα: τι ακριβώς είναι και πόσο μας ωφελεί; appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
«Υπερτροφή» ή «τροφή του μέλλοντος» είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που θα συναντήσετε για τη σπιρουλίνα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τα… «πάνω» της. Ποια, όμως, είναι τα οφέλη της στον οργανισμό μας και σε ποιες περιπτώσεις δεν ενδείκνυται η κατανάλωσή της.

Μια βόλτα σε ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων θα σας πείσει ότι το κυανοπράσινο αυτό φύκι που ονομάζεται σπιρουλίνα κατέχει περίοπτη θέση στα ράφια με τα συμπληρώματα κι όχι αδίκως, μιας και αποτελεί έναν «δυναμίτη» βιταμινών και πρωτεϊνών. Περιέχει και τα 8 σημαντικά αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας, ενώ οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι είναι τόσο πλούσια σε βιταμίνη Β12, που ένα κουταλάκι του γλυκού μπορεί να μας προμηθεύσει με περίπου 2μιση φορές τη συνιστώμενη ημερήσια δόση της βιταμίνης και σε σύγκριση με το συκώτι, περιέχει διπλάσια ποσότητα της Β12.

Τι ακριβώς είναι η σπιρουλίνα

Ενδεχομένως να την έχετε συνηθίσει σε μορφή χαπιού, στην πραγματικότητα, όμως, η σπιρουλίνα είναι ένα μικροφύκι του γλυκού νερού, το κυανοπράσινο χρώμα του οποίου οφείλεται στη χλωροφύλλη (πράσινο) και στη φυκοκυανίνη (μπλε). Η επιστημονική της ονομασία είναι Arthrospira Plantensis και το φυσικό της περιβάλλον είναι οι αλκαλικές λίμνες που είναι πλούσιες σε μέταλλα – η Ελλάδα είναι μάλιστα μεταξύ των χωρών που παράγουν σπιρουλίνα και μάλιστα η περιοχή Θερμά της Νιγρίτας στις Σέρρες θεωρείται ιδανική για την παραγωγή της. Το θαυματουργό αυτό φύκι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και θρεπτικά φυτικά συστατικά, ενώ περιέχει σπάνια καλά λιπαρά οξέα όπως γ-λινολενικό οξύ (GLA), πολυσακχαρίδες, σουλφολιπίδια και γλυκολιπίδια. Ακόμη, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από τις διάφορες βλάβες.

Χλωροφύλλη: το πιο βασικό συστατικό της

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η χλωροφύλλη για τα φυτά και τα θρεπτικά συστατικά τους – επιστήμονες μάλιστα την παρομοιάζουν με το ανθρώπινο αίμα, με τη διαφορά ότι στο κέντρο του μορίου της χλωροφύλλης συναντάμε μαγνήσιο, ενώ στο ανθρώπινο αίμα σίδηρο. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η χλωροφύλλη βοηθά στην ανάπτυξη και στην αναδόμηση των ιστών του ανθρώπινου σώματος και λόγω του ότι η σπιρουλίνα αποτελεί μια καλή πηγή της, παρουσιάζει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Πώς βοηθά τον οργανισμό μας

Πέραν του ότι τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα κι έτσι δεν είμαστε ευάλωτοι σε κάθε είδους ασθένεια που μπορεί να μας προσβάλλει και να μας ρίξει στο κρεβάτι, η σπιρουλίνα μας παρέχει πλήθος ευεργετικών για τον οργανισμό μας δράσεων. Συγκεκριμένα:

-Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, εμποδίζοντας τη δημιουργία και τη δράση των ελεύθερων ριζών που επιτίθενται στα κύτταρα και δρώντας κατά του καρκίνου.

-Μας αποτοξινώνει και διεγείρει ιστούς και όργανα του ανθρώπινου σώματος, απαραίτητα για την αποβολή των τοξινών.

-Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, αλλά και του σακχάρου του αίματος.

-Δρα αποτρεπτικά ως προς την εμφάνιση σιδηροπενικής αναιμίας.

-Κάνει καλό στην καρδιά μειώνοντας τον κίνδυνο προσβολής από καρδιακές παθήσεις, εμποδίζοντας τη συγκέντρωση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία.

-Μειώνει τις επιπτώσεις τις αρθρίτιδας.

-Αποτρέπει την εμφάνιση της οστεοπόρωσης.

-Δρα θετικά σε περιπτώσεις κατάθλιψης.

-Καταστέλλει την όρεξη και βοηθά στον έλεγχο του βάρους.

Πότε δεν συνιστάται η κατανάλωσή της

Αν και η σπιρουλίνα είναι αποδεδειγμένα ασφαλής και παράγεται με φυσικό τρόπο, υπάρχει περίπτωση να φέρει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα όταν δεν λαμβάνεται σωστά με επαρκή λήψη νερού ή να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. Για το λόγο αυτό συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν προχωρήσετε στη λήψη της και έχετε υπόψη ότι:

-Όσοι πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο, όπως για παράδειγμα φαινυλκετονουρία, δεν μπορούν να μεταβολίσουν τη φαινυλαλανίνη. Λόγω του ότι η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε αμινοξέα, καλό θα είναι να την αποφύγουν.

-Αυτοί που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα όπως λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα κ.ο.κ., θα πρέπει επίσης να αποφύγουν τη λήψη της, καθώς μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση, λόγω του ότι τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

-Οι γυναίκες που βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού, θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους πριν ξεκινήσουν τη λήψη σπίρουλίνας.

Σε τι μορφή θα τη βρείτε στην αγορά

Η σπιρουλίνα βρίσκεται στα φαρμακεία και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, σε μορφή χαπιού, σκόνης και νιφάδων. Η σκόνη και οι νιφάδες μπορούν να προστεθούν σε σούπες, σαλάτες, χυμούς κ.ο.κ., ενώ αν την αγοράσετε σε κάψουλες, την καταναλώνετε με ένα ποτήρι νερό πριν από τα κυρίως γεύματα. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι 1 με 5 γραμμάρια.


Αγορά on-line>>>

The post Σπιρουλίνα: τι ακριβώς είναι και πόσο μας ωφελεί; appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
Αλόη: Ένα φαρμακείο μέσα σε ένα φυτό http://www.aloehellas.com/aloe-farmakeio/ http://www.aloehellas.com/aloe-farmakeio/#respond Sat, 23 Feb 2013 07:11:53 +0000 http://www.aloehellas.com/?p=508 Την αποκαλούν «φυτό της αθανασίας» και τη θεωρούν ελιξίριο μακροζωίας, αν και η ονομασία της, που πιθανότατα προέρχεται από την αραβική λέξη alloeh, σημαίνει «πικρή και γυαλιστερή ουσία». Είναι από τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, όχι μόνο από διαφορετικούς πολιτισμούς, αλλά και σε διαφορετικές εποχές. Τελικά, πόσο «θαυματουργό» είναι

The post Αλόη: Ένα φαρμακείο μέσα σε ένα φυτό appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
Την αποκαλούν «φυτό της αθανασίας» και τη θεωρούν ελιξίριο μακροζωίας, αν και η ονομασία της, που πιθανότατα προέρχεται από την αραβική λέξη alloeh, σημαίνει «πικρή και γυαλιστερή ουσία». Είναι από τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, όχι μόνο από διαφορετικούς πολιτισμούς, αλλά και σε διαφορετικές εποχές. Τελικά, πόσο «θαυματουργό» είναι το φυτό αυτό που στις μέρες μας κοσμεί τα μπαλκόνια και τις αυλές πολλών σπιτιών;


Η χρήση της αλόης ξεκινά περίπου το 2200 π.X. με τα οφέλη της να είναι γνωστά στην Περσία, στην Αίγυπτο, στην αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη, στην Ινδία και στην Αφρική. Σύμφωνα με μύθους, υπήρξε το μυστικό ομορφιάς της Κλεοπάτρας και της Νεφερτίτης, ενώ ο Νικόδημος τη χρησιμοποίησε για την περιποίηση του λειψάνου του Χριστού. Στο δυτικό κόσμο και στην Αμερική, η διάδοσή της οφείλεται κατά μέγα μέρος στους ισπανούς Ιησουΐτες που τη φύτευαν στις αποικίες. Ωστόσο, μόλις το 1930 άρχισαν να μελετώνται επιστημονικά, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, οι ιδιότητες του φυτού και η δυνατότητα χρήσης του στη δυτική ιατρική. Σήμερα, διεξάγονται όλο και περισσότερες έρευνες για τη θεραπευτική της δράση και σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.


Η αλόη μπορεί να μοιάζει αρκετά με κάκτο, αλλά ανήκει στην οικογένεια των κρίνων και συγγενεύει με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σπαράγγι. Είναι φυτό ποώδες, με χοντρά, χυμώδη φύλλα και από το κέντρο της βγαίνουν λουλούδια συνήθως κιτρινοκόκκινα. Φυτρώνει στην Κούβα, στο Μεξικό, στη Βραζιλία, στην Αφρική και στα Κανάρια νησιά. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτική και αποτελείται κατά 96% από νερό. Αν και υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη αλόης, μόνο δύο χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, η Aloe Vera και πιο σπάνια η Aloe Ferox Miller.


Το ζελέ της Aloe Vera περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά, η συνέργεια των οποίων οδηγεί στην ενίσχυση της δράσης τους. Η Aloe Vera είναι πηγή βιταμινών, με κυριότερες τις Β, C, Ε και β-καροτίνη (πρόδρομο της βιταμίνης Α). Περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κυρίως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο, αλλά και αμινοξέα, που είναι οι «οικοδομικοί λίθοι» των πρωτεϊνών. Επίσης, είναι πλούσια σε σακχαρίτες, ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση της τροφής, στερόλες, ανθρακινόνες (παυσίπονες ουσίες) και σαλικυλικό οξύ. Χάρη στα συστατικά της και τη συνέργειά τους, η αλόη διεισδύει βαθιά στο δέρμα, το καθαρίζει και αποτελεί φυσικό αναισθητικό. Ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, βελτιώνει τη λειτουργία των ιστών και επουλώνει τα τραύματα. Έχει αντιβιοτική, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, τονώνει το ανοσοποιητικό, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, καθαρίζει τα έντερα και αποτοξινώνει τον οργανισμό.


Τις περισσότερες φορές η αλόη χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό σε διάφορους ερεθισμούς του δέρματος, όπως εγκαύματα, κάλους, ουλές, έρπη. Η αλόη απορροφάται γρηγορότερα από το νερό και έτσι το δέρμα επουλώνεται γρήγορα. Επιπλέον, η αλόη κρατά το δέρμα απαλό και χρησιμοποιείται για την περιποίηση του σώματος και των μαλλιών, καθώς ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τη φυσική τους άμυνα. Θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ακμής, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και καταπολεμά τη φαγούρα, τις δερματικές αλλεργίες, τα τσιμπήματα των εντόμων, τα εκζέματα και τις μυκητιάσεις, ενώ μπορεί να περιορίσει ακόμα και την ψωρίαση. Όμως, η δράση της δεν είναι μόνο εξωτερική, αλλά και εσωτερική. Φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, να περιορίζει τους μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, τους κολικούς και τις κρίσεις άσθματος. Επίσης, τονώνει την πεπτική λειτουργία και καταπολεμά διαταραχές, όπως η δυσκοιλιότητα και η δυσπεψία, ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό, γι’ αυτό και έχει χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με AIDS και καρκίνο.


Στην αγορά υπάρχουν πολλά προϊόντα που περιέχουν αλόη, κυρίως για την περιποίηση του σώματος, του προσώπου και των μαλλιών. Στα καταστήματα με προϊόντα υγιεινής διατροφής θα βρείτε χυμό αλόης, ενώ στα φαρμακεία θα βρείτε κάψουλες, εκχύλισμα σε ταμπλέτες, λάδι για εξωτερική ή εσωτερική χρήση και σκόνη αλόης. Την τελευταία καλό είναι να την αποφεύγετε, καθώς είναι πιο δύσκολο να υπολογίσετε τις δόσεις.

Προϊόντα Αλόης Βέρα>>>


Σκόπιμο είναι να χρησιμοποιείτε τα τυποποιημένα προϊόντα αλόης. Καλό είναι, επίσης, τα προϊόντα που επιλέγετε να έχουν τη σφραγίδα έγκρισης του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου της Αλόης (I.A.S.C.) και φυσικά μην ξεχνάτε να ελέγχετε τις ετικέτες τους, για να βλέπετε αν η αλόη βρίσκεται ανάμεσα στα πρώτα συστατικά.


Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ασφαλές φυτό, αρκεί να χρησιμοποιείται σωστά. Πρέπει να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του φαρμακοποιού ή του βοτανοθεραπευτή, γιατί η παρατεταμένη ή υπερβολική χρήση του μπορεί να έχει παρενέργειες ή να προκαλέσει κάποια αλληλεπίδραση με άλλα βότανα και φάρμακα. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, πρέπει να παρακολουθείστε από το γιατρό σας, ιδιαίτερα αν παίρνετε αλόη από το στόμα.


● Όταν η αλόη χρησιμοποιείται για επάλειψη στο δέρμα, θεωρείται ασφαλής, αρκεί ο χυμός να μην μπαίνει κατευθείαν πάνω σε εκτεταμένη ανοιχτή πληγή. Το ενδεχόμενο να προκαλέσει κάποια αλλεργική αντίδραση είναι σπάνιο. Από την άλλη, η κατανάλωση αλόης από το στόμα θέλει προσοχή, γιατί μπορεί να προκαλέσει κράμπες και διάρροια σε υπερβολική δόση.
● Oι γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, αλλά και όσοι έχουν προβλήματα, όπως πόνους στην κοιλιά, ιστορικό ειλεών ή αλλεργία στο σκόρδο, στο κρεμμύδι και σε άλλα φυτά της οικογένειας αυτής, πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη της.
● Η αλόη μπορεί να αλληλεπιδράσει με την υδροκορτιζόνη, τα διουρητικά, τα αντιπηκτικά και με τα φάρμακα για το διαβήτη. Έτσι, μπορεί, για παράδειγμα, να βελτιώσει τη λειτουργία του παγκρέατος, με αποτέλεσμα να χρειαστεί προσαρμογή της δόσης ινσουλίνης.
● Για εσωτερική χρήση, προτιμάτε πάντα τυποποιημένα προϊόντα αλόης.


Αν καείτε: Αν ακουμπήσατε στο μάτι της κουζίνας ή στο αναμμένο σίδερο, βάλτε κρέμα από χυμό ή τζελ αλόης στην καμένη περιοχή και επαναλάβετε μέχρι το κάψιμο να φύγει. Στην ανάγκη, κόψτε ένα φύλλο από τη γλάστρα, πλύντε το, ανοίξτε το στη μέση και βάλτε το πάνω στο ελαφρύ έγκαυμα.
Αν σας πέφτουν τα μαλλιά: Απλώστε στο κεφάλι αλόη 2-3 φορές την ημέρα, αφήστε τη για λίγα λεπτά και ξεβγάλτε. Ακολουθήστε τη θεραπεία για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών. Έτσι, θα βοηθήσετε όχι μόνο τα μαλλιά σας, αλλά και το δέρμα του κεφαλιού.
Αν πονάνε οι αρθρώσεις σας: Κάντε επαλείψεις στις προβληματικές περιοχές και συνδυάστε τις με εσωτερική λήψη. Για διάστημα 2 μηνών, πίνετε 2-3 φορές την ημέρα 1-2 κουταλάκια χυμό αλόης με χυμό φρούτων και 1 ποτήρι νερό και, μόλις τα συμπτώματα υποχωρήσουν, μειώστε τη δόση στο 1 κουταλάκι πρωί και απόγευμα.
Για μύκητες στα πόδια: Απλώστε το τζελ αλόης πάνω στην περιοχή και τυλίξτε τη με επίδεσμο. Επαναλάβετε μέχρι η μόλυνση να φύγει.
Για μελανιές: Απλώστε την αλόη κατευθείαν πάνω στο χτύπημα 3-4 φορές την ημέρα ή κόψτε ένα φύλλο και δέστε το πάνω στο χτυπημένο σημείο. O πόνος και το πρήξιμο θα μειωθούν αισθητά.
Για μικρά κοψίματα και εκδορές: Πρώτα καθαρίστε την πληγή και έπειτα απλώστε αλόη ή μουσκέψτε έναν επίδεσμο με χυμό αλόης και δέστε τον στη περιοχή. Επαναλάβετε μέχρι το κόψιμο ή η εκδορά να κλείσει. Η αναπλαστική δράση της αλόης θα βοηθήσει να επουλωθεί γρήγορα η μικρή πληγή.
Για εκζέματα: Μπορείτε και εδώ να τη χρησιμοποιείτε εξωτερικά σαν αλοιφή, αλλά και να πίνετε 1-2 κουταλάκια καθημερινά μέχρι το έκζεμα να παρουσιάσει βελτίωση.

Προϊόντα Αλόης Βέρα>>>

The post Αλόη: Ένα φαρμακείο μέσα σε ένα φυτό appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
http://www.aloehellas.com/aloe-farmakeio/feed/ 0
Αλόη: Ένα αρχαίο φυτό με σύγχρονες ιδιότητες! http://www.aloehellas.com/aloe-idiotites/ http://www.aloehellas.com/aloe-idiotites/#respond Sat, 26 Jan 2013 18:50:25 +0000 http://www.aloehellas.com/?p=496 «Φυτό της αθανασίας» και «ελιξίριο μακροζωίας» είναι μόνο δύο χαρακτηρισμοί που συνοδεύουν αυτήν την «πικρή και γυαλιστερή ουσία» που ακούει στο όνομα αλόη. Έχει χρησιμοποιηθεί από διαφορετικούς πολιτισμούς για διαφορετικούς λόγους, από επουλωτικό δερματικών παθήσεων έως καθαρτικό, καταπραϋντικό του στομάχου, αφροδισιακό και αντιφλεγμονώδες. Η Aloe Vera έχει τόσες πολλές «θεραπευτικές ικανότητες», που πιστεύεται ότι ο

The post Αλόη: Ένα αρχαίο φυτό με σύγχρονες ιδιότητες! appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
«Φυτό της αθανασίας» και «ελιξίριο μακροζωίας» είναι μόνο δύο χαρακτηρισμοί που συνοδεύουν αυτήν την «πικρή και γυαλιστερή ουσία» που ακούει στο όνομα αλόη.

Έχει χρησιμοποιηθεί από διαφορετικούς πολιτισμούς για διαφορετικούς λόγους, από επουλωτικό δερματικών παθήσεων έως καθαρτικό, καταπραϋντικό του στομάχου, αφροδισιακό και αντιφλεγμονώδες.

Η Aloe Vera έχει τόσες πολλές «θεραπευτικές ικανότητες», που πιστεύεται ότι ο Μ. Αλέξανδρος αιχμαλώτισε ένα νησί στον Ινδικό Ωκεανό, προκειμένου να αποκτήσει το φυτό και να το χρησιμοποιήσει για την ανακούφιση των πληγών των στρατιωτών του. Ωστόσο, η «φήμη» της στον δυτικό κόσμο διαδόθηκε από τους Ισπανούς, οι οποίοι την καλλιεργούσαν και τη χρησιμοποιούσαν για τη αντιμετώπιση στομαχικών και εντερικών διαταραχών.

Η αλόη μοιάζει με κάκτο, ανήκει στην οικογένεια των κρίνων, συγγενεύει με το κρεμμύδι και, όταν τεμαχιστεί, εκκρίνει δύο υγρά: ένα κίτρινο-πράσινο χυμό, ο οποίος περιέχει την ουσία αλοΐνη, και ένα διαφανές υγρό που εκκρίνεται από το εσωτερικό του φύλλου. Αν και υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη αλόης, μόνο δύο χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, η Aloe Vera και η Aloe Barbadensis Miller.

Το ζελέ της Aloe Vera περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά, όπως βιταμίνη Β, C, Ε, β-καροτίνη, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο, αλλά και αμινοξέα. Είναι, επίσης, πλούσια σε σακχαρίτες, ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση της τροφής, στερόλες, ανθρακινόνες (παυσίπονες ουσίες) και σαλικυλικό οξύ.

Κλινικά αποδεδειγμένες ιδιότητες της αλόης

• Καταπραϋντικό σε ερεθισμούς δέρματος, όπως εγκαύματα, κάλους, ουλές, έρπη, δερματίτιδα λόγω ηλιακής ακτινοβολίας. Διεγείρει τα επιθηλιακά κύτταρα και την παραγωγή IL-1 και TNF παράγοντες οι οποίοι σχετίζονται με ανάπτυξη νέων κυττάρων, τη βελτίωση της λειτουργίας των ιστών και την επούλωση των τραυμάτων.

• Αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες. Επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος, ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού.

• Άνοσο-ενισχυτικό. Καταπολεμά τη φαγούρα, τις δερματικές αλλεργίες, τα τσιμπήματα των εντόμων, τα εκζέματα, τις μυκητιάσεις, μπορεί να περιορίσει την ψωρίαση και να χρησιμοποιηθεί σαν συνεργική θεραπεία ενάντια στη λοίμωξη από τον ιό HIV (AIDS), ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό, γι’ αυτό και έχει χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με AIDS και καρκίνο.

• Καρδιοπροστατευτικό. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να βελτιώσει τον γλυκαιμικό έλεγχο των διαβητικών.

• Διεγερτικό του πεπτικού συστήματος. Μπορεί να βελτιώσει την πρόγνωση ασθενών με άσθμα, να ανακουφίσει από κολικούς, έλκος του στομάχου, δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Η συχνότερη χρήση της αλόης είναι σαν πρόσθετο στα καλλυντικά και στα προϊόντα περιποίησης σώματος, μαλλιών και προσώπου. Χάρη στα συστατικά της, διεισδύει βαθιά στο δέρμα, το καθαρίζει και αποτελεί φυσικό αναισθητικό.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητες της αλόης με ένα σφηνάκι χυμού αλόης κάθε πρωί, πριν από το πρωινό γεύμα. Επιλέξτε προσεκτικά το ρόφημα αλόης που θα καταναλώσετε. Να είναι τυποποιημένο και να έχει παραχθεί με βιολογικό τρόπο καλλιέργειας. Να είστε επιφυλακτικοί με πολύ φτηνά προϊόντα στα οποία μπορεί ο χυμός αλόης να έχει αραιωθεί με νερό ή να περιέχει χρωστικές ουσίες προκειμένου να δοθεί γεύση στο τελικό προϊόν.

Ο καλύτερος χυμός Αλόης Βέρα τώρα και στην καλύτερη τιμή, 15.5 Ευρώ το Λίτρο (με την προσφορά 3 + 1 ΔΩΡΟ)>>>

Πηγή: medidiatrofi.gr

The post Αλόη: Ένα αρχαίο φυτό με σύγχρονες ιδιότητες! appeared first on ALOE VERA HELLAS.

]]>
http://www.aloehellas.com/aloe-idiotites/feed/ 0